Home / Trending / Crowdfunding project starten

Crowdfunding project starten

Heb je een project of ga je een bedrijf starten en heb je hiervoor geld nodig? Dankzij crowdfunding kun je uit de startblokken schieten met je project of bedrijf. Crowdfunding wordt al vele honderden jaren toegepast, maar sinds een aantal jaar zijn er ook websites te vinden waar je een idee kunt pitchen.

Het idee
Bij crowdfunding denken veel mensen aan whizzkids die aan de slag willen met een technische startup, maar het hoeft niet per se iets technisch te zijn. Je kunt als bakker, loodgieter of schilder ook net zo goed een crowdfundingsactie starten. Het gaat er vooral om dat het idee goed is. Voordat je op zoek gaat naar investeerders is het belangrijk om het plan eerst goed uit te werken. Wees ambitieus, maar tegelijkertijd wel eerlijk. Een concreet plan maken is best lastig en het plan moet ook niet te lang zijn, want een investeerder heeft vaak geen tijd of zin om vele pagina’s door te bladeren met informatie. Je moet je plan kort en krachtig kunnen promoten wil je succes hebben.

Online zijn er diverse platforms te vinden waar je idee kunt pitchen. Je kunt terecht op een platform waar je mede-eigenaren kunt vinden, maar er zijn ook platforms waar mensen bereid zijn om een donatie te doen. Eenmaal je een platform hebt gevonden is het belangrijk om je project zo veel als mogelijk te promoten, want er zijn natuurlijk veel andere mensen die ook een crowfunding starten of hebben gestart. Dit zijn als het ware je concurrenten.

About Business