Home / Bedrijven onder de loep / Wat is Blendle?

Wat is Blendle?

Blendle is een nieuwe online krantenkiosk. Hier kun je vanaf 2014 allerlei artikelen lezen die afkomstig zijn uit Nederlandse kranten en tijdschriften. Denk bijvoorbeeld aan de Volkskrant, nrc.next, het Algemeen Dagblad, Trouw, Elsevier, NRC Handelsblad, Vrij Nederland, De Telegraaf, De Groene Amsterdammer, Quote en Revu.

Er zijn overigens ook een aantal buitenlandse kranten te lezen bij Blendle. Dat zijn The Wall Street Journal, de Vlaamse krant De Standaard, het eveneens Vlaamse De Tijd en The Washington Post. Op de website van Blendle kun je precies zien van welke tijdschriften je nog meer artikelen kunt lezen. Blendle is bedacht door Marten Blankesteijn. Hij heeft het idee verder uitgewerkt met Alexander Klöpping. Dankzij diverse investeerders kon het platform zich verder ontwikkelen en inmiddels maken duizenden mensen gebruik van Blendle.

Hoe werkt Blendle?
Je kunt op Blendle een artikel kopen. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je de krant of een tijdschrift in zijn geheel zou kopen. Het bladeren door kranten en tijdschriften is kosteloos, maar je dient geld te betalen op het moment dat je een artikel wilt lezen. De prijs van een artikel is verschillend. Het ene artikel kun je lezen voor 10 cent, terwijl het andere artikel 70 cent kost.

Je kunt Blendle bezoeken met je laptop, maar ook met andere devices is de website te bezoeken, zodat je overal waar je maar wilt artikelen kunt lezen. Wel is het nodig om eerst een account aan te maken. Het overboeken van geld naar Blendle is eenvoudig en je kunt de bekende betaalmethoden hiervoor gebruiken.

About Business