Home / Strategie / Succesvolle webshop verhalen

Succesvolle webshop verhalen

De webshops in Nederland schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Veel ondernemers hopen een graantje mee te kunnen pikken en hopen op een succes zoals shops als Zalando, Coolblue, Futurumshop of Bol.com.

Coolblue
Vooral het succesverhaal van Coolblue is bijzonder. Waar grote webshops als Bol.com, Wehkamp.nl of Zalando grote investeerders achter zich hebben, is Coolblue klein begonnen en zijn ze langzaam maar zeker steeds groter geworden. Een aantal studenten begon met het verkopen van MP3-spelers en in de jaren die volgden groeide Coolblue uit tot één van de grootste webshops van Nederland. Ze hebben het ook bijzonder slim aangepakt. In de jaren van grote groei had Coolblue niet één website, maar veel niche websites. Denk aan speciaal opgezette website voor computers, laptops, fotocamera’s, televisies, navigatiesystemen et cetera. Door deze niche websites was het voor Coolblue een stuk eenvoudiger concurreren. Hier danken zij hun succes deels ook aan. Inmiddels hebben ze een goede naam opgebouwd en hebben ze in Nederland diverse fysieke winkels. Coolblue is zeker een blijvertje.

Thuisbezorgd.nl
Een ander succesverhaal op het internet is Thuisbezorgd.nl. Thuisbezorgd.nl is een webshop waar je eten kunt kopen. Tenminste, een echte webshop kun je het misschien niet noemen, maar het is wel een bijzonder slim concept. Ook dit concept is net als Coolblue rond de eeuwwisseling bedacht door een jonge ondernemer en inmiddels succesvol in veel Europese landen.

Ook succesvol worden?
Inmiddels zijn er duizenden webshops en is het lastig om zelf echt succesvol te worden, maar desondanks is het nog altijd mogelijk om een goede boterham te verdienen met een eigen webshop. Het is wel hard werken en verwacht niet dat je meteen succesvol wordt. Wil je rijk worden op het internet, dan zul je met een goed idee moeten kopen. Het kopiëren van andermans ideeën kan natuurlijk ook, maar dan zul je het wel beter moeten uitvoeren.

 

 

 

About Business

Check Also

business

Wat moet er op een banner staan?

Bedrijfslogo Wat u verhuurt Belangrijke USP’s Contactgegevens