Home / Politiek / Bram Moszkowicz politiek in

Bram Moszkowicz politiek in

Vrijwel iedereen in Nederland kent Bram Moszkowicz. De gevallen strafadvocaat is in 2015 zijn eigen politieke partij begonnen. In de jaren daarvoor kwam Moszkowicz voornamelijk negatief in het nieuws. Hij zou financiële problemen hebben en bovendien moest hij zijn werk als advocaat na een uitspraak van het Hof van Discipline opgeven. Eerder werd Moszkowicz door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet.

VoorNederland
Inmiddels heeft de flamboyante jurist zijn comeback gemaakt. Op 21 april 2015 presenteerde hij zich als lijsttrekker van VoorNederland, afgekort als VNL. Moszkowicz wil met deze partij meedoen aan de verkiezingen van de Tweede Kamer in 2017. De verwachting is dat de partij van Moszkowicz minimaal één zetel zal halen.

De partij van Moszkowicz kan worden beschouwd als een rechtste partij. Als het om zaken als immigratie en Islam gaat is VNL minder rechts dan de PVV van populist Geert Wilders. Wel is de partij op het vlak van economie beduidend rechtser dan de PVV. De PVV is hier zelfs redelijk links en heeft veel raakvlakken met de SP.

Doordat Moszkowicz een televisiepersoonlijkheid is, is het niet ondenkbaar dat de partij tijdens de verkiezingen in 2017 hoge ogen zal gaan gooien. VNL zal in de aanloop van deze naar alle waarschijnlijkheid verkiezingen veel aandacht krijgen. De vraag is natuurlijk wel of de partij een stabiele partij kan worden. In het verleden zijn er voldoende partijen geweest die het niet lange tijd hebben uitgehouden in de Tweede Kamer. Dat zal een uitdaging worden voor Moszkowicz.

About Business